fakta.ba

APEL ZA POMOĆ DJEVOJCI IZ BUGOJNA / Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za 18-godišnju Aminu Huseinbegović

Ja nisam moja bolest. Uvijek sam imala problema sa zdravljem,…

Ja nisam moja bolest. Uvijek sam imala problema sa zdravljem, ali nikada nisam dozvoljavala da me sažaljevaju i pokušavala sam uvijek da uradim sve kao i moji drugovi, iako sam naravno svjesna da sam ograničena u nekim stvarima zbog bolesti”, kazala je 18-godišnja djevojka iz Bugojna.

Rođena je sa urođenom manom, jednom vrste spine bifide, odnosno lipomom koji se nalazio na nervima. Imala je tri operacije na kičmi. Prvom operacijom nije sve odstranjeno. Potom odlazi na drugu operaciju nakon koje je mogla hodati uz pomoć štaka, da bi nakon rehabilitacije u Austriji opet prohodala bez štaka, ali joj se stanje nakon toga postepeno pogoršavalo.

“Treću i nadamo se posljednju u nizu operacija imala je u Turskoj, te i sada ima probleme sa nervima na stopalima. Kako bi prohodala potrebne su joj neurorobotske rehabilitacije u Nišu u vrijednosti od 13.206 eura”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Amina trenutno pohađa treći razred Mješovite srednje škole Bugojno, a želi studirati psihologiju.“Ova mlada djevojka nikada nije dozvoljavala da je bolest ograničava da bude sretna u životu, a mi se nadamo da će uz našu pomoć ponovo prohodati bez štaka, kako bi mogla ostvariti sve svoje snove”, naveli su iz Pomozi.ba.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba