fakta.ba

Bećirović: Malo je država koje su stekle nezavisnost sa tako velikom podrškom stanovnika

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirević u obaraćanju medijima kazao je…

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirević u obaraćanju medijima kazao je da je “danas jedan od najvećih datuma u hiljadugodišnjoj historiji države Bosne i Hercegovine”.

– Malo je država na svijetu koje su stekle nezavisnost sa tako velikom podrškom stanovnika na referendumu za nezavisnost i suverenu državu kao što je to bilo sa BiH. Odgovorno tvrdim da nije bilo opstrukcija u pojedinim općinama BiH, ta blizu dvotrećinska većina za nezavisnu, suverenu, nedjeljivu BiH, bi bila još veća. Taj datum i demokratsku volju građana BiH priznala je i cijela Evropa i cijeli svijet. To je bio prijelomni momenat u historiji BiH – kazao je Bećirović.

Onima koji odbijaju obilježavanje Dana nezavisnosti BiH poručio je da “svi prije ili kasnije moraju početi poštivati državu BiH i Ustav BiH, ali i ovaj legalni državni praznik BiH”.

– Na ovaj praznik svi moraju biti ponosni. Mi da nismo odlučili da budemo u nezavisnoj, slobodnoj i suverenoj državi danas bi BiH imala status šumadijskog okruga u Srbiji. Takvo poniženje hiljadugodišnje historije BiH nisu mogli dozvoliti građani BiH. Mi smo ponosni ljudi koji žele da žive ravnopravno i slobodno. Mi želimo BiH jednako komotnu za svakog čovjeka, za sve građane i sve narode. U tom smislu snage koje se bore za demokratsku, evropsku i euroatlantsku BiH u narednom periodu biće sve jače. Oni koji žele diskriminaciju, segregaciju i nastave sa projektima podjele BiH unaprijed su osuđeni na poraz – kazao je Bećirović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba