fakta.ba

Bećirović: Nema alternative jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom koji mu je zahvalio na posjeti i upoznao ga sa aktuelnim prilikama i aktivnostima u Jajcu.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini Bećirović je istakao da je BiH ponovo na udaru sljedbenika velikodržavnih politika i antibosanske propagande.

Naglasio je da je važno poslati poruku upravo iz Jajca, kraljevskog grada i simbola antifašističke borbe, da neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne i Hercegovine i stvoriti ambijent nesigurnosti.

Bećirović je rekao da se bosanskohercegovačke patriote nikada neće odreći svoje historije, kulture, jezika i jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora načelnik Edin Hozan je, između ostalog, istakao da je Općina Jajce jedna od četiri lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je, uz podršku Evropske unije i Savezne Vlade Njemačke potpisala Sporazum gradonačelnika i pristupila izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Istaknuto je da će ovaj Akcioni plan pomoći Općini Jajce da do 2030. godine realizira niz mjera u izgradnji, saobraćaju, komunalnim uslugama, poljoprivredi i šumarstvu u cilju ublažavanja uticaja i adaptacije na klimatske promjene.

Prethodno je Bećirović posjetio Vinac gdje je s mještanima razgovarao o aktuelnim prilikama u tom mjestu. Mještani su zahvalili Bećiroviću na posjeti i iskazanoj podršci za rješavanje aktuelnih problema, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba