fakta.ba

Bećirović organizirao prijem za Merjem Džafić, državnu prvakinju u šahu i osigurao sredstva za njen nastup na Svjetskom prvenstvu

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem…

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem Džafić, prvakinjom Bosne i Hercegovine u šahu. Razgovoru je prisustvovao i njen otac Jakub. Zbog neuređenog sistema finansiranja bosanskohercegovačkih vrhunskih talenata, bio je upitan njen odlazak na Svjetsko prvenstvo u šahu, koje se održava u Egiptu.

Prijem u Predsjedništvu BiH rezultirao je konkretnom finansijskom podrškom, tako da će Merjem Džafić ipak predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu.

Dr. Bećirović je kazao da se mnogi mladi talenti u Bosni i Hercegovini suočavaju sa nedostatkom sistemske podrške, te da je neophodno sistemski podržati talente. Pravilnim odnosom prema talentovanim mladim ljudima mogu se steći osnovni preduslovi za ostanak mladih u Bosni i Hercegovini. Ni jedna država ne može graditi prosperitet bez aktivnog uključivanja novih generacija u sve društvene procese, zaključio je dr. Bećirović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba