fakta.ba

Bećirović osudio napade na reisa Kavazovića i odgovorio Dodiku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović snažno je osudio…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović snažno je osudio posljednje verbalne napade na reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića.

– Povodom nastavka orkestriranih i zlonamjernih medijskih napada na duhovnog poglavara Bošnjaka muslimana reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića, javno pozivam Milorada Dodika da prestane sa upotrebom neprimjerenog vokabulara.

Glavni promotor ratnohuškačke retorike

Milorad Dodik je glavni promotor ratnohuškačke retorike i antidejtonske politike. Podsjećam javnost, upravo je Dodik jedini političar u Bosni i Hercegovini i Evropi koji je javno prijetio opkoljavanjem kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Zbog takve politike pozivam Tužilaštvo BiH da počne raditi svoj dio posla i procesuira ekstremne političare koji ugrožavaju mir i stabilnost u zemlji – poručio je Bećirović.

Pozvao je sve političare u zemlji da poštuju tradicionalne vrijednosti tolerancije i zajedničkog života u BiHi i doprinose međusobnom razumijevanju i poštovanju prava na slobodu savjesti i vjere.

Ne bojimo se zastrašivanja

– Političari ne bi smjeli širiti netrpeljivost i predrasude prema drugim vjerskim zajednicama i crkvama. Kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najoštrije osuđujem Dodikove pokušaje izokretanja činjenica o kojima je govorio vrhovni duhovni poglavar Islamske zajednice. Dodik mora znati da nikada nećemo šutjeti kada vidimo da se ugrožavaju ljudska prava, nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Mi se ne bojimo pokušaja zastrašivanja od strane deklarisanih rušitelja države Bosne i Hercegovine. Oni moraju znati da će se naša borba za demokratsku i evropsku Bosnu i Hercegovinu voditi u institucijama države. Ako neko misli da je moguće politiku voditi izvan odredbi Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i zakona Bosne i Hercegovine onda mora biti svjestan i do kakvih negativnih konsekvenci takva politika može dovesti – navodi se u poruci člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba