fakta.ba

Bećirović posjetio Banjalučku biskupiju i Medžlis Islamske zajednice u Banja Luci

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je Banjalučku…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je Banjalučku biskupiju gdje je razgovarao sa pomoćnim biskupom banjalučkim mons. dr. Markom Semrenom o položaju i problemima sa kojima se suočavaju Hrvati i katolički vjernici u bh. entitetu RS.

Vjerski identitet i kulturna baština

Mons. Semren je informirao Bećirovića o kontinuiranom radu s ciljem očuvanja vjerskog identiteta i kulturne baštine Hrvata u Banjalučkoj biskupiji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tom prilikom je Bećirović poručio da će se i dalje snažno zalagati za ostvarivanje potpune jednakosti svih građana i naroda u cijeloj i nedjeljivoj državi Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete Banjoj Luci, Bećirović posjetio je džamiju Ferhadiju i Medžlis Islamske zajednice u Banjoj Luci, gdje je razgovarao s banjalučkim muftijom Nusretom ef. Abdibegovićem.

Muftija Abdibegović je iskazao podršku aktivnostima člana Predsjedništva BiH Bećirovića, naglasivši da je ohrabren njegovim novim konceptom i porukama, te ga je upoznao sa aktivnostima muftijstva u Banjoj Luci, posebno na polju edukacije i misije vjerskog obrazovanja.

Izazovi i problemi

Razgovarano je o problemima i izazovima s kojima se suočavaju Bošnjaci muslimani u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Bećirović i Abdibegović su konstatirali da se vjerska prava i slobode moraju poštovati na svakom pedlju Bosne i Hercegovine i da je obaveza svih nivoa vlasti da rade na izgradnji društva u kojem će svi ljudi imati jednaka prava i obaveze, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba