fakta.ba

Bećirović u Londonu sa premijerom UK Sunakom – Ujedinjeno Kraljevstvo snažno uz BiH

Član Predsjedništva BiH  Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Ujedinjenog…

Član Predsjedništva BiH  Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Rishijem Sunakom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer UK  Sunak je jedan od najuticajnijih svjetskih državnika i susret dr. Bećirovića s njim predstavlja snažnu potvrdu podrške Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini. Riječ je o jednom od najvažnijih sastanaka bh. zvaničnika sa ključnim liderima Zapada u zadnjoj deceniji, ali i jasan pokazatelj neupitne podrške državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima, kaže se u saopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

kako se dodaje, Bećirović je informirao premijera Sunaka o opasnosti antidejtonskog djelovanja koje ugrožava mir i ruši ustavni poredak BiH. On je, između ostalog, rekao da je izuzetno važna podrška Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem osiguranja mira, stabilnosti i zaštiti Dejtonskog mirovnog sporazuma. Vrijeme je da se konkretnim potezima suprotstavimo rušiteljima mira, istakao je Bećirović.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) Sunak je jasno rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da će preduzeti dodatne korake s ciljem zaštite mirovnog procesa i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine. Uz to, on je naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog sporazuma, odlučno da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Premijer UK Rishi Sunak konstatirao je da su očuvanje mira i demokratski razvoj Bosne i Hercegovine ključni prioriteti Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u ovom dijelu Evrope.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izrazio je zahvalnost Vladi UK na kontinuiranoj pomoći Bosni i Hercegovini, kao i na programima pomoći u provođenju ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava, kaže se u saopćenju iz Bećirovićevog kabineta.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba