fakta.ba

Bećirović: Vječno ćemo pamtiti generala Nanića i bužimske heroje

Tokom posjete Općini Bužim član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, zajedno…

Tokom posjete Općini Bužim član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, zajedno sa saradnicima, položio je cvijeće na mezar slavnog komandanta 505. viteške brdske brigade 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. generala i Zlatnog ljiljana Izeta Nanića. Također, Bećirović je u Bužimu odao počast i svim šehidima i poginulim borcima 505. viteške brdske brigade.

Povodom 31. godišnjice osnivanja 505. viteške brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović je čestitao svim građankama i građanima Bužima formiranje brigade koja je imala posebnu važnost za građane Bužima, ali i za odbranu cijele države Bosne i Hercegovine.

Također, ističući značaj Petog korpusa za odbranu države Bosne i Hercegovine, dr. Bećirović je rekao da su Bužimljani u najtežem periodu agresije poslali jasnu poruku Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu, da herojska Armija RBiH neće odstupiti od ideje slobodne i cjelovite države Bosne i Hercegovine.

Tokom večerašnjeg obraćanja član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je, između ostalog, poručio:

– S generacije na generaciju prenosit ćemo istinu o 505. viteškoj brdskoj brigadi i njenim najboljim sinovima. Njih 497 dalo je živote za domovinu Bosnu i Hercegovinu. To je trajno svjedočanstvo o nesebičnom i neviđenom herojstvu i požrtvovanju.

Moramo učiti i nove generacije da se s poštovanjem sjećaju 505. viteške brdske brigade. Njena ratna prošlost je historija slave, pobjeda i junaštva. Zato će i ostati upisana zlatnim slovima u našoj kolektivnoj memoriji.

Bosna i Hercegovina je junačka zemlja, a Bužim je junačko mjesto. To mjesto odgojilo je nenadmašne bosanske vitezove. I zato smo se, između ostalog, okupili u ovako velikom broju da iskažemo najveće moguće poštovanje 505. viteškoj brdskoj brigadi i bosanskim vitezovima.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba