fakta.ba

Bh. vojnici se vratili iz Turske, dobili pohvale i plakete za hrabrost i humanost

Pripadnici jedinice privremenog sastava Oružanih snaga BiH koji su u…

Pripadnici jedinice privremenog sastava Oružanih snaga BiH koji su u petak 10. februara 2023. godine otputovali u Republiku Tursku radi izvršavanja humanitarne misije, sletili su večeras na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon što su okončali angažman na otklanjanju posljedica u područjima pogođenim zemljotresom.

Jedinicu je na aerodromu dočekao turski vojni ataše brigadir Mustafa Sitki Tatar zajedno sa pukovnicima Predragom Obrenovićem, izvršnim oficirom komandanta OK OS BiH i Dževadom Sinanovićem iz Brigade taktičke podrške OS BiH.

Svi pripadnici OS BiH koji su učestvovali u humanitarnoj misiju dali su svoj maksimum na ublažavanju tragičnih posljedica, na kojima su radili na osnovu prioriteta koji su definisani od strane turske Državne agencije za elementarne nepogode – AFAD.

U znak zahvalnosti za iskazani trud i zalaganje našim pripadnicima uručene su plakete i zahvalnice od strane Ministarstva vanjskih poslova i policije Republike Turske, te aerodromskog osoblja odakle su krenuli nazad u BiH.

Nakon izuzetno teške i zahtjevne misije svi pripadnici OS BiH su se zdravi vratili svojim kućama.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba