fakta.ba

Bivša zastupnica Stranke za BiH: “Nije sramota biti sirota”

Bivša zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Bivša zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu Admela Hodžić oglasila se Facebooku.

– Ja sam se zaista namučila kao samohrana majka da odgojim i školujem svog sina, isfinansiram svoj fakultet, magistriram, i još uvijek vraćam kredit za studije i toga se ne stidim.

Nije sramota biti sirota.

Sramota je baviti se najstarijim zanatom na svijetu zbog toga što zakonom nije dozvoljeno ali i zbog toga što potomci vrlo lako mogu naslijediti gene – napisala je Hodžić.

Semir Efendić, predsjednik SBiH danas je oštro reagirao na izlazak još jedne zastupnice iz Kluba SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo. 

– “Hrani sirotu na svoju sramotu” kaže narodna poslovica.

Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH, Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u općini u odsijeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka.

Kada to što je tražio nije dobio, Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično očito obećao neko drugi.

Lično osjećam potrebu da se izvinem građanima Kantona Sarajevo i članstvu Stranke za Bosnu i Hercegovinu što se takva osoba uopšte našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS. Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od 2 hiljade ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7 hiljada. Dakle odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji.

Uvjeren sam da je bolje što takve osobe više nisu s nama, jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi – napisao je Efendić.

Hodžić mu je, očito, odgovorila umjesto zastupnice Elze Gaković. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba