fakta.ba

POLITIČKI BUM IZ KRAJINE / Uspostavljena široka koalicija za reforme i zajednički nastup na lokalnim izborima

U bihaćkom hotelu "Kostelski buk" danas je potpisan sporazum političkih…

U bihaćkom hotelu “Kostelski buk” danas je potpisan sporazum političkih stranaka Narod i pravda, SDP, PoMAK i Naša stranka o međusobnoj saradnji i zajedničkom nastupu i političkom djelovanju u Unsko-sanskom kantonu.

  • Stranke će u narednom periodu nastojati postići sporazum o koaliranju čiji cilj će biti usaglašavanje oko reformi u svim ključnim oblastima. Ove stranke su najavile da će nastojati pronaći partnere u Skupštini Unsko-sanskog kantona kako bi ostvarile snažan koalicijski kapacitet. Cilj je suzbijanje političkog iskorištavanja i uspostavljanje odgovorne uprave na svim nivoima vlasti – napisao je na privatnom Facebook profilu predsjednik krajiškog NiP-a Halil Bajramović.

Ove četiri stranke su najavile da će raditi i na koordiniranom pripremanju za naredne lokalne izbore 2024. godine gdje god to bude moguće. Fokus će biti na uspostavljanju kvalitetnog obrazovnog sistema, unapređenju zdravstvene zaštite, razvoju poljoprivrede, vodoprivrede, energetike, šumarstva i socijalne zaštite građana.

Dodatno, stranke će iskoristiti svoje kapacitete i predstavnike na višim nivoima vlasti kako bi završile postojeće projekte i osmislile nove. Ovo obuhvata infrastrukturne projekte, energetsku neovisnost, unapređenje poljoprivrede i održivo upravljanje šumama.

Na ovaj način predstavnici stranaka u Skupštini USK i na nivou Federacije BiH istakli su posvećenost provođenju reformi i ostvarivanju pozitivnih promjena u svim ključnim oblastima. Njihov zajednički cilj je izgradnja prosperitetnog i održivog Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba