fakta.ba

Čelik izvršio prozivku za start, generalka za Prvu ligu FBiH protiv Laktaša 5. augusta u Zenici

Stručni štab Nogometnog kluba Čelik izvršio je večeras u sali…

Stručni štab Nogometnog kluba Čelik izvršio je večeras u sali stadiona “Bilino polje” prozivku za početak priprema za premijerni nastup u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, u kojoj će zenički klub, ako je suditi po transferima i potpisima ugovora sa igračima koje su realizirali tokom današnjeg dana, ući puno jači nego prošle sezone.

Šefu stručnog štaba Arminu Duvnjaku asistirat će trener golmana Adis Nurković i trener Izudin Kamberović, koji je novajlija u stručnom štabu, a koji je za sutra zakazao i prvi trening  na kojem neće biti napadača Mirsada Šijerkića. On je zbog obaveza na poslu odlučio napustiti Čelik. Opravdano su večerašnju prozivku propustili iskusni Fenan Salčinović i Mahir Karić.

– Dolaze nam novi izazovi i moramo biti na većem nivou, ako želimo biti konkurentni. Nova je sezona, ali je isti klub i isti su ciljevi, a to je da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. To, možda, nećemo moći ostvariti svaki put kada izađemo na teren, ali moramo dati svoj maksimum i učiniti sve na terenu što je moguće – poručio je svojim igračima trener Duvnjak.

Naglasio je kako su ekipu dosta pojačali te da je u planu angažman još jednog igrača “prema naprijed”, čime će biti završen ljetnji prijelazni rok za zenički tim. Plan je da do 24. jula treniraju na terenima u Zenici, kada sele na Kupres, gdje će trenirati sedam dana. Završnu fazu priprema odradit će na terenima u Zenici.

Sve igrače pozdravio je i direktor Emir Ćerim, koji je najavio kako je uvjeren da će do početka nove sezone napokon imati deblokiran račun te da im je do tog cilja ostala još isplata tri povjerioca.

Čelik je danas produžio ugovor s Eldarom Sivcem, dok su iz Posušja vratili iskusnog stopera Kenana Horića (32 godine) te iz tuzlanske Slobode mladog golmana Ajdina Brkića (19). Sarajlija Adnan Hrelja (30) također je danas stigao iz GOŠK-a, a današnji buran dan zaključili su  transferom Sarajlije Kenana Šarića (26) iz NK Travnik.

Novi igrači Čelika su i Faris Bajramović (22, Klis iz Buturović polja), Faruk Piljug (21, Simm Bau), Kenan Salkanović (20, Bosna iz Visokog), Amer Mehić (24, Simm-Bau), koji su ugovore potpisali tokom prošle sedmice.

U sklopu priprema, Čelik će odigrati pripremne utakmice protiv Mladosti iz Kikača (15. jula), Rudara iz Kakanja (22. jula), a na Kupresu će odigrati dvije utakmice, od kojih će u jednoj rival, 31. jula, biti BSK iz Banje Luke (tek će dogovoriti rivala za provjeru 25. ili 26. jula ). Generalna proba planirana je protiv Laktaša 5. augusta na Bilinom polju.

(Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba