fakta.ba

Ćiro je izgubio bitku s opakom bolešću: Od njega se vrlo dirljivom porukom oprostio poznati bh. sportski novinar Sinan Sinanović

Miroslav Ćiro Blažević izgubio je bitku s opakom bolešću. Od…

Miroslav Ćiro Blažević izgubio je bitku s opakom bolešću. Od njega se jutros opraštaju svi, posebno sportski radnici s kojima je Ćiro decenijama dijelo radost i uspjehe.

Poznati bh. sportski novinar Sinan Sinanović od Ćire se oprostio vrlo dirljivom porukom, koju prenosimo u cjelosti.

“Što reći na prvu? Ništa! Otišao je istinski velikan. Neponovljivi Ćiro. Toliko je usrećio ljudi, donio radosti u njihov dom, izmamio osmjeh, da bi se posljednjih mjeseci baš napatio. Ćiro je ostavio snažan pečat u BiH nogometu. Kao Travničanin, kao nogometaš Sarajeva, kao selektor BiH, trener Slobode. Kad su svi digli ruke od reprezentacije, kad nas je i Fifa pustila niz vodu Ćiro je vratio reprezentaciju, raju na tribine, radost i nadu. Doveo nas je u baraž, tada prvi kojem je to uspjelo. Zamalo da nas odvede na svjetsko prvenstvo u Afriku.

Nedavno sam bio kod Ćire u Zagrebu i vrtio film nezaboravnih dana kada je superiorno vodio Zmajeve kroz kvalifikacije. Kada je najavio Džeki- koji je tek stigao u Wolfsburg iz Teplica- vrunsku karijeru, a ja objavio na naslovnici SAN-a DŽEKO ĆE BITI BOLJI OD IBRAHIMOVIĆA!

Moglo bi se satima pisati o Ćiri, sta je uradio za Bosnu i Hercegovinu. U ovom trenutku važno je reći da je Ćiro presudio, utjecao, naredio Munibu Ušanoviću, Sulji Čolakoviću i ekipi iz Saveza, da ga na klupi reprezentacije naslijedi SAFET SUŠIĆ. svjedočio sam tom razgovoru. A, Pape je jedini odveo reprezentaciju na svjetsko prvenstvo!!!”

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba