fakta.ba

Članovi SABNOR-a kažu da njihovi članovi dobijaju prijetnje: Fašizam je ponovo u modi

Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine uputili su…

Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine uputili su saopćenje povodom, kako kažu, atakovanja na članove koje biva sve učestalije i ozbiljnije.

Na početku svog saopćenja javnosti, ističu kako u uzavreloj političkoj atmosferi u Bosni i Hercegovini koja obiluje brojnim neprimjerenim ponašanjima i izjavama ni oni, članovi Saveza antifašista i boraca NOR-a u Bosni i Hercegovini, nisu pošteđeni.

“Odavno, još od devedesetih godina, navikli smo na omalovažavanje, negiranje, vrijeđanje i kojekakve gadosti. Međutim, u posljednje vrijeme atakovanje na naše aktivnosti i istaknute članove učestalo je i dobiva ozbiljnije forme”, navode iz SABNOR-a te dodaju:

“Učestale su, telefonskim pozivima, statusima i komentarima na društvenim mrežama te prilikom susreta na javnim mjestima otvorene prijetnje i pozivi na linč. Način na koji se to radi jasno ukazuje na izvore koji kreiraju toliku količinu mržnje prema sljedbenicima antifašističkog naslijeđa BiH. Jasno nam je da je udar na antifašističko naslijeđe udar na samu BiH, kao što nam je jasno da je došlo vrijeme u kojem je fašizam, u novom obliku, ponovo u modi”, ističu.

Zbog svih tih napada oni, međutim, nisu optimistični po pitanju nekih koraka koje bi poduzeli nadležni organi.

“Sa ovim činjenicama obavještavamo javnost, jer ne vjerujemo da će bilo koji organ bilo šta poduzeti po ovom pitanju, ali i da tim potomcima sila mraka javno kažemo da ih se ne bojimo i da nas nikakve prijetnje neće pokolebati u našoj borbi za antifašističko BH društvo 21. stoljeća. Naši preci su to pokazali četrdesetih, a mi devedesetih godina prošlog stoljeća. A gdje su bili njihovi preci četrdesetih, odnosno oni devedesetih?”, pitaju se iz SABNOR-a.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba