fakta.ba

Čović najavljuje: U narednim danima intenziviramo razgovore o Izbornom zakonu

U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS)…

U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine, na kojoj se raspravljalo o izmjeni Izbornog zakona BiH, te reformskim procesima koji bi poslužili kao temelj za početak procesa pregovora s Evropskom unijom.

“U narednim danima imaćemo intenzivne razgovore sa partnerima u Federaciji BiH i Republici Srpskoj i pokušati usaglasiti stavove koji su nam interesantni. Uvjeren sam da ćemo u narednih 20 dana dinamizirati te pregovore”, rekao je nakon sjednice predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je istakao da se danas razgovaralo o reformama pravosuđa i Izbornog zakona i da se to “veže za evropski put Bosne i Hercegovine i 14 uslova koje je postavila Evropska komisija”.

Kako ističe Čović, vrlo smo blizu tog cilja i treba učiniti što više kako bismo već početkom decembra bili spremni odgovoriti na postavljene uslove.

Lider HDZ-a BiH nije želio komentarisati pismo parlamentaraca iz Republike Srpske američkim kongresmenima i senatorima, te zastupnicima Evropskog parlamenta, u kojem upozoravaju na “terorističke ćelije ISIS-a u BiH”.

“To neću ovako komentirati. To je unutrašnje pitanje sigurnosti BiH. To ćemo pitanje pokrenuti na sjednicama Parlamenta”, kazao je Čović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba