fakta.ba

Crna Gora: Ministrica Marović neće dolaziti u Srbiju dok je Vučić na vlasti

Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica europskih poslova Crne Gore Jovana…

Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica europskih poslova Crne Gore Jovana Marović priopćila je da više neće dolaziti u Srbiju dok je na vlasti srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u četvrtak, nakon što je u srijedu ministrici Marović zabranjen ulazak u Srbiju, posebno zamolio Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i Sigurnosno informativnu agenciju da svaki put bivšim ministrima iz Vlade Crne Gore dozvole ulazak u Srbiju i to posebno kada “dolaze raditi protupravne radnje kao što je zauzimanje autocesta”.

“Ona će biti naša draga gošća i siguran sam da će me MUP poslušati jer nije fer da puštaju Violu von Cramon (europarlamentarku) koja govori da je Kosovo neovisno i bori se protiv Srbije na sve načine, pa kada može ona zašto ne bi mogla crnogorska ministrica”, kazao je Vučić.

No Marović je na mreži X (Twiter) odgovrajući Vučiću napisala da njena sloboda kretanja i izražavanja ne ovise ni od čije milosti.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je kako je iznenađen odlukom vlasti u Beogradu te dodao kako je zabrana ulaska zbog različitog političkog mišljenja praksa koja mora biti zaboravljena ako se žele graditi dobrosusjedski odnosi.

“Regija u kontekstu EU budućnosti, treba težiti otvorenim granicama za građane, i kada su kritički nastrojeni prema vlastima i politikama”, kazao je Milatović.

Također Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zatražilo je od mjerodavnih organa Srbije obrazloženje odluke kojom je Marović zabranjen ulazak u Srbiju.

Marović su u srijedu vratila u Crnu Goru nakon što joj je na graničnom prijelazu u beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla” zabranjen ulazak u Srbiju uz obrazloženje da je to učinjeno “zbog zaštite sigurnosti Republike Srbije i njenih građana”.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba