fakta.ba

Cvitanović: BiH će kaskati na evropskom putu sve dok nam je ovakav politički ambijent

BiH će kaskati na evropskom putu sve dok nam je…

Dok god je ovakav složen, kompliciran, sa vrlo ružnim riječima politički ambijent u Bosni i Hercegovini, mi ćemo kaskati na europskom putu, izjavio je za BHRT Ilija Cvitanović, koji je danas na Saboru HDZ-a 1990 u Jajcu ponovno izabran za predsjednika te stranke.

“Mi smo danas usvojili naše smjernice političkog djelovanja, koje vrlo jasno crtaju i usmjeravaju naš politički put. HDZ 1990 će se vrlo jasno odnosti prema svim pojavnostima u Bosni i Hercegovini u društvenom životu, prvenstveno mislim o europskom putu BiH, o NATO putu BiH, o teritorijalnoj cjelovitosti BiH, o uključivim politikama u BiH, naša ruka će biti pružena”, kazao je Cvitanović za BHRT.

On je naglasio da je za tu stranku od izuzetne važnosti odnos među Hrvatima u BiH i hrvatskim političkim predstavnicima.

“Nitko nema pravo u naše ime, bjanko, predstavljati se kao jedini predstavnik i zastupnik Hrvata u BiH. Današnji Sabor, ambijent i broj ljudi pokazuje da mi i naši partneri imamo vrlo značajnu i potporu i poziciju kod Hrvata u BiH i na tom tragu će i moja uloga i misija biti – voditi u naredne četiri godine ovu stranku, kao stranku koja nosi kredibilitet dosljednosti proteklih 17 godina kada je u pitanju i vlastiti narod i vlastita domovina BiH”, kazao je Cvitanović.

Komentirao je i nedavni Izvještaj Europske komisije o BiH, ocijenivši ga realnim.

“Nažalost, ne možemo izraziti zadovoljstvo Izvještajem Europske komisije, ali on je realan, on govori o suštini neprovođenja preuzetih obveza. Mi smo samo dva prioriteta od 14 u potpunosti proveli, donijeli smo nekoliko zakona iz jednog od 14 prioriteta koje je pred nas postavila Europska komisija, nije to to. Nažalost, dok god je ovakav složen, kompliciran, sa vrlo ružnim riječima politički ambijent u BiH mi ćemo kaskati na europskom putu. Mišljenje nije dobro, ono je uvjetno, nitko ne zna šta ti uvjeti podrazumijevaju”, kazao je, između ostaloga, Cvitanović.

Ilija Cvitanović je jednoglasnom odlukom 310 delegata Sabora HDZ-a 1990 izabran za predsjednika stranke. Stipo Tokić ostaje na poziciji zamjenika HDZ-a 1990.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba