fakta.ba

Danas otvaranje Sajma šljive u Gradačcu

Jubilarni 50. Sajam šljive bit će otvoren danas u Gradačcu.…

Jubilarni 50. Sajam šljive bit će otvoren danas u Gradačcu. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive otvorit će premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, najavili su organizatori.

Prethodno će na Kuli Husein-kapetana Gradščevića biti održan prijem za zvaničnike.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive, na 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora, predstavit će se oko 300 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine.

–  Ove godine sajamski prostor je podijeljen u tri sekcije, za prehrambeno-prerađivačku industriju, poljoprivrednu proizvodnju, obrte i stare zanate te poljoprivrednu opremu i mehanizaciju – rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda u Turističkoj zajednici Gradačca.

Među gostima će biti i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, dugogodišnji prijatelj Sajma šljive, Gradačca i Bosne i Hercegovine, koji će s Ensarom Mešanovićem uručiti jubilarna priznanja organizatora.

Najstarija specijalizovana manifestacija u Bosni i Hercegovin, jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive traje do 26. augusta.

Bit će održan u sportskoj dvorani u Gradačcu; ulaznice za posjetioce koštat će 3 KM a za organizovane grupe i penzionere 1 KM.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba