fakta.ba

Delač o Premijer ligi BiH: “Dodik gura Borac, a hrvatska strana Zrinjski”

Delač je od 2014. do 2016. godine bio čuvar mreže…

Hrvatski golman Matej Delač gostovao je u “Podcast Inkubator”, a tokom razgovora nekoliko puta se dotakao teme Premijer lige BiH, kao i kluba za koji je nastupao. 

Delač je od 2014. do 2016. godine bio čuvar mreže FK Sarajevo, kao posuđeni igrač londonskog Čelzija. 

Za vrijeme razgovora dobio je i pitanje da rangira lige u kojima je nastupao. 

Očekivano, Premijer ligu BiH je stavio na posljednje mjesto, objašnjavajući zašto je to tako.

– Bosnu bih stavio na posljednje mjesto, nažalost. Ima potencijala ta liga, ali teško je sklopiti to sve. Tamo je politika uključena i igra ulogu. Borac gura Milorad Dodik, Zrinjski guramo mi – hrvatska strana, a na bosanskoj strani imamo Sarajevo i Želju. Imamo i Široki… Specifična je liga. Sport je tamo ogledalo države. Bio sam blizu dolaska u Sarajevo ovog ljeta, bili smo blizu dogovora, nismo se dogovorili, a za to treba više vremena da objasnim. Znamo svi na kakvom je glasu liga i to je bio jedan od razloga – objasnio je Delač, koji je rođen 1992. godine u Gornjem Vakufu.

Nešto kasnije se dotakao i povratka u Sarajevo, koji je ljetos bio, kako kaže, vrlo blizu. 

– Najljepša posudba iz Čelzija mi je bilo Sarajevo i to mi je drugi dom. Bio sam jako blizu Sarajeva ljetos, karte su bile kupljene da potpišem i nije za javnost da pričam stvari koje su se izdogađale dalje. Znate kako je to u pregovorima – upetljaju se neki ljudi pa ti ne stave na papir ono što su ranije obećali. Ne bih htio Upravu FK Sarajevo dovoditi u nezgodnu situaciju. Pratim sve, član sam kluba, ali rekao sam im da će ove godine biti teško jer je Borac gore uz pomoć nekih drugih stvari – kazao je Delač.

Inače, Delač nastupa u Danskoj za ekipu Horsensa, koji je sedmoplasirani u drugom po rangu takmičenju. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba