fakta.ba

Delić s direktorom USAIDInspire programa dogovorio potpisivanje Memoranduma o saradnji

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je s…

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je s direktorom USAIDInspire programa Jasminom Bešićem i menadžericom programa Anjom Didović razgovarao o razvoju servisnih centara u Federaciji BiH, podršci USADInspire programa Ministarstvu pri izradi strateških dokumenata i zakona u oblasti socijalne politike.

Delić i Bešić dogovorili su skoro potpisivanje Memoranduma o saradnji između USAIDInspire programa i Ministarstva rada i socijalne politike koji će biti okosnica svih zajedničkih aktivnosti u budućnosti.

Dogovorena je i tehnička podrška USAIDInspire programa na projektima osnivanja servisnih centara u Federaciji BiH, a među prvima bi trebao biti centar u Goraždu za koji je ministar Delić obećao da će podržati njegovo osnivanje.

Na sastanku je bilo razgovora i o startup programu koji USAIDInspire provodi u saradnji s lokalnim zajednicama i mogućnostima da se u realizaciju ovog programa uključi i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, o čemu će svakako biti govora i dalje nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba