fakta.ba

Deljković pokreće inicijativu za smjenu Ibrahima Hadžibajrića: Vrijeme je da općinu Stari Grad vodi neko pošten

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Vedad Deljković najavio je…

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Vedad Deljković najavio je prikupljanje potpisa koji su potrebni za pokretanje inicijative za smjenu načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

“Pokrenuti ću skupljanje potpisa za inicijativu za opoziv načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, kako bi građani na referendumu mogli odlučiti da li žele da i dalje općinu vode lica sa optužnicama za organizovani kriminal”, najavljuje Deljković.

Naime, za podnošenje inicijative mu je potrebno 11 potpisa vijećnika, a da bi inicijativa bila prihvaćena i raspisan referendum potrebna je podrška 16 vijećnika.

Rukovodstvo vijeća je, kako kaže, dužno ovu inicijativu staviti na prvu radnu sjednicu.

“Ukoliko inicijativa bude usvojena, odredit će se datum održavanja referenduma. Ukoliko 50 posto građana koji izađu na referendum podrži opoziv, održat će se prijevremeni izbori u roku od 90 dana. Vijećnik sam koji je 11 godina, javno, za govornicom, upozoravao na nezakonite aktivnosti, vijećnik koji je podnosio krivične prijave sa svojim potpisom, a nikad anonimno. Zbog toga mislim da imam puni politički i moralni legitimitet da pokrenem inicijativu za opoziv”, kaže on.

Dodaje, potom, da je još od 2020. godine javno upozoravao na sve oko parkinga, a prije pet godina je podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Hadžibajrića, a u vezi nezakonitog priznavanja uloženih sredstava u objekat “Metropolis”.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba