fakta.ba

Desetine hiljada Izraelaca traže odlazak Netanyahua

Protest je održan uoči obilježavanja 100 dana od početka rata…

Nekoliko hiljada demonstranata u Tel Avivu pozvalo je na ostavku premijera Benjamina Netanyahua, optužujući njegovu vladu da ne čini dovoljno kako bi vratila kući taoce koje Hamas još drži u Pojasu Gaze.

Protest je održan uoči obilježavanja 100 dana od početka rata u Gazi.

Tokom prekida vatre u novembru, 105 talaca je oslobođeno u zamjenu za 240 palestinskih zatvorenika, ali od tada je bilo malo znakova nade za porodice onih koji su zatočeni, prenosi Hina.

Blizu 24.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj kampanji u svrhu eliminacije Hamasa iz Gaze, prema zdravstvenim vlastima koje kontrolira Hamas. Netanyahuova popularnost je pala nakon 7. oktobra, a izraelska javnost ga je optužila da nije dovoljno pripremio snage sigurnosti za takav napad.

Ljudi su također izašli na ulice kako bi protestovali protiv Netanyahua i u drugim izraelskim gradovima navečer, među kojima u Haifi i Caesareai, prema izvještajima izraelskih medija.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba