fakta.ba

Detalji potrage za djevojčicom u Gornjem Vakufu: Nije se vratila iz škole, na terenu psi i dronovi

Potraga za 14-godišnjom djevojčicom koja je jučer nestala na širem…

Potraga za 14-godišnjom djevojčicom koja je jučer nestala na širem području Bistričke Rike u općini Gornji Vakuf nastavljena je i danas. 

Kako je za portal “Avaza” ispričao Mersed Crnčević, pripadnik GSS-a Gornji Vakuf, oni su jučer izašli na teren odmah nakon zaprimljene dojave. 

– Bila je u školi i nije se vratila kući. Onda su počele kružiti informacije da je viđena na nekoliko različitih lokacija, to su bile dezinformacije. Zbog toga je potraga počela sa više različitih lokacija. Nismo imali pravu informaciju – rekao je Crnčević.

Nepristupačan teren

Djevojčicu traže na veoma nepristupačnom terenu. 

– Poslije su nam policijski službenici javili da su uhvatili signal mobitela u jednom dijelu obronka Vranice. Teren je težak, brdovit. Sinoć se jedan volonter povrijedio. Svi hoće da pomognu – govori nam. 

Potraga je završena jutros u 1:30 sati a na terenu su bili i pripadnici policije. 

Dronovi i psi tragači

– Danas su uključeni dronovi, psi tragači, došla je i Civilna zaštita SBK. Gore trenutno ima dosta ljudi na terenu. Signal i dalje hvataju, ali kada dođu tamo ništa ne pronađu – rekao nam je Crnčević.

Za kraj ističe da je dezinformacija da su spasioci čuli djevojčicu kako doziva u pomoć.

Podsjećamo, djevojčica je u trenutku nestanka na sebi nosila crnu jaknu, crveni ruksak, crne hlače i bijele patike i riječ je o osobi sa poteškoćama u razvoju.

(Izvor: Avaz)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba