fakta.ba

Đoković teško utučen, razmatra dalje igranje za Srbiju: Tragičar sam, šta da radim

Srbijanski teniser Novak Đoković bio je teško utučen nakon što…

Srbijanski teniser Novak Đoković bio je teško utučen nakon što je doživio dva poraza tokom istog dana u Davis Cupu te nije uspio svoju reprezentaciju uvesti u finale takmičenja.

Đoković je izgubio u singlu od Jannika Sinnera, da bi onda doživio poraz i u odlučujućem meču dubla. Bilo mu je teško nakon poraza u ukupnom rezultatu i neutješan je sjedio na klupi.

Najbolji teniser svijeta razmatra da li će igrati za Srbiju i u budućnosti nakon svega što se desilo, ali i zbog godina te zgusnutog rasporeda. Na konferenciji za medije poručuje da još uvijek nije donio odluku.

“Ne znam da li ću igrati dalje Davis Cup. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo da igram za svoju zemlju, ali je sljedeća godina daleko. Vruća je glava još uvijek”, rekao je Đoković pred medijima.

Nakon toga, prokomentarisao je duele protiv Italije i preuzeo potpunu odgovornost. Posebno teško su mu pale tri vezane meč-lopte protiv Sinnera koje nije iskoristio.

“Jedna lopta je odlučila, jedna lopta je falila. Ta lopta je bila moja i ja moram preuzeti odgovornost. Tragičar sam, šta da radim. Čestitke Italiji, zaslužili su prolazak. Igrali su odlično, posebno Sinner i u singlu i u dublu. Jedva je promašio nekoliko lopti za cijeli meč i kapa dolje”, zaključio je rekorder po broju Grand Slam titula.

Za kraj, srbijanski teniser nije imao snage da sumira godinu i pred sebe postavlja nove ciljeve za narednu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba