fakta.ba

Đukanović: Imamo strategiju za pobjedu na predsjedničkim izborima

Cilj je je pobjeda u drugom krugu, poručio je u…

Cilj je je pobjeda u drugom krugu, poručio je u petak aktualni predsjednik Crne Gore i predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, najavljujući da će u drugom izbornom krugu 2. travnja imati dodatnih 40 tisuća glasova.

Đukanović je u prvom krugu predsjedničkih izbora koji je održan 19. ožujka imao 35 posto podrške birača, odnosno 120 tisuća glasova.

Njegov protukandidat Jakov Milatović iz Pokreta Europa sad imao je podršku 29 posto birača, što je ukupno 98 tisuća, javlja Hina.

“Imamo jasnu strategiju za pobjedu u drugom krugu. Ne služimo se obmanama. Ne širimo iluzije, nego računamo na postojeće birače. Apsolutno sam siguran da ćemo 2. travnja imati saldo koji će biti dovoljan za pobjedu”, rekao je Đukanović, ocijenivši da je “zadatak njegova protivnika srušiti Mila Đukanovića, a ne razvoj Crne Gore”. 

Đukanović je ranije rekao da zna za “rezervoar” iz kojeg će crpiti nove glasove, dok su analitičari u Podgorici ocijenili da on računa na glasove manjina u Crnoj Gori, prije svih Bošnjaka i Albanaca koji su u malom broju glasali tijekom prvog kruga izbora, te na glasove iseljeništva koji su početkom travnja najavili masovni dolazak u Crnu Goru. 

“Veliki je rezervoar glasova, sigurno ne ispod 40.000. Ne pričam o dijaspori i domaćim građanima. Pričam o ljudima koji su na biračkom popiosu. Neki od njih su ovdje, neki su  trbuhom za kruhom na nekoj drugoj adresi, ali državljani Crne Gore s prebivalištem u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović. 

Njegov protukandidat u drugom krugu Jakov Milatović u četvrtak je dobio podršku većina političkih stranaka koalicije koja je pobijedila Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima u kolovozu 2020., te trojice predsjedničkih kandidata iz prvog kruga izbora, prosrpskih Andrije Mandića i Gorana Danilovića, te građanski orijentiranog Alekse Bečića.  

“Kandidati Europe sad, Demokratskog fronta, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore dobili su zajedno iznad 60 posto podrške, te preko 80 tisuća glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića”, priopćeno je ranije iz Milatovićevog Pokreta Europa sad. 

Višestranačka potpora iskazana Milatoviću ipak se u Crnoj Gori dočekuje s izvjesnom zadrškom i propitivanjem u kojoj mjeri će ona doista uslijediti, a sve zbog blizine prijevremenih parlamentarnih izbora, koje je, nakon prošlotjednog raspuštanja crnogorskog parlamenta, Đukanović raspisao za 11. lipnja i na kojima se također očekuje uzlet pokreta Europa sad.   

Drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 2. travnja, a pravo glasa imat će blizu 550 tisuća birača.

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba