fakta.ba

Dobra vijest za bh. boks: Kongres Evropske bokserske unije 2025. godine bit će održan u Bosni i Hercegovini

U gradu Valletta na Malti održan je 75. kongres Evropske…

U gradu Valletta na Malti održan je 75. kongres Evropske bokserske unije (EBU), koja je vrhovna institucija za profesionalni boks u Evropi i dio WBC porodice.

Bosnu i Hercegovinu je predstavljao Predsjednik Saveza Zaim Numanović koji nam je u kratkom razgovoru naveo da je na kongresu usvojen niz odluka, a jedna od njih je da 2025. godine kongres EBU bude u Bosni i Hercegovini, a ukazano povjerenje je proizašlo iz dobrog rada našeg Saveza u reguliranju, promovisanju i razvoju profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini, za šta su sigurno najzaslužniji naši bokseri.

Također, na Kongresu je potpisan Sporazum između svih članica kojim se regulišu pravila licenciranja, i suspenzije boksera koji imaju niz izgubljenih mečeva nokautima u cilju očuvanja zdravlja boksera, jedinstvenih rukavica za nastup koji će se implementirati u nacionalnim savezima, način slanja odobrenja za nastup itd.

Ostala je na snazi odluka o zabrani nastupa boksera koji dolaze iz Rusije i Bjelorusije kao i nastup na pomenutim teritorijama.

Predsjednik EBU gospodin Peter Stucki je istakao odličnu saradnju koja je evidentna između zemalja bivše Jugoslavije posebice Bosne i Hercegovine,Srbije i Hrvatske.

Predsjednik Numanović je istakao da je veoma zadovoljan sporazumom, jer su usvojeni i prijedlozi delegacije BiH. On je istaknuo da mu je posebno drago da će 2025. godine delegati svih zemalja Evrope doći u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo na kongres EBU što će sigurni smo doprijeniti promociji profesionalnog boksa u BiH i regionu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba