fakta.ba

DOBRE VIJESTI / Građanima Kantona Sarajevo smanjena cijena grijanja, računi za april bit će manji za 10 posto

Vlada Kantona Sarajevo donijela danas Odluku o smanjenju cijene centralnog…

Vlada Kantona Sarajevo donijela danas Odluku o smanjenju cijene centralnog grijanja za 10 posto, s početkom primjene od 1. aprila 2023. godine.

Odluka je donesena na bazi analize i na prijedlog Neovisnog stručnog tijela koje je formirala Vlada KS, a nakon smanjenja cijene prirodnog gasa.

“Korekcija cijene centralnog grijanja je usklađena sa smanjenjem cijene prirodnog gasa, a koje je na snazi također od 01. aprila. Naši sugrađani će dobiti umanjene račune za 10 posto već za april mjesec”, naveo je resorni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević.

Nešto ranije, sredinom aprila, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS uputilo je izvinjenje korisnicima centralnog grijanja zbog toga što cijene još nisu snižene.

Kako su tada podsjetili iz ovog ministarstva, Vlada Kantona Sarajevo na trećoj sjednici formirala je Nezavisno stručno tijelo za utvrđivanje validnosti kalkulacije i konačnog prijedloga visine cijene centralnog grijanja KJKP “Toplane Sarajevo”.

To tijelo ima zadatak da na bazi smanjenja cijene prirodnog gasa za drugi kvartal i ostalih kalkulativnih elemenata Toplana utvrdi konačan prijedlog smanjenja cijene centralnog grijanja.

Tijelo je započelo s radom odmah nakon imenovanja i u toku su aktivnosti koje trebaju rezultirati smanjenjem cijene grijanja. Istovremeno, a kao pripremu za efikasan rad Nezavisnog stručnog tijela, Toplane Sarajevo su napravile svoj izračun utjecaja smanjenja cijene gasa na cijenu usluge grijanja i dostavili ga ovom tijelu i Ministarstvu.

“Kako do danas još nije usaglašen prijedlog konačnog smanjenja cijene grijanja, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS upućuje izvinjenje svim korisnicima usluga Toplana i mole za razumijevanje”, saopćili su iz Ministarstva.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba