fakta.ba

Dodik iznenadio izjavom o secesiji: “To znači možda i rat”

"Jednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati…

Sve što je Christian Schmidt radio je nakaradno i sve što čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja i naše percepcije o toj zemlji i njenoj vladi, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.

“Schmidt je došao ovdje kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice Srpske kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti RS od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH”, rekao je Dodik.

On je ponovio da “RS ne priznaje ni njega ni njegove odluke”.

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.

“Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas.

Јednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija. To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba