fakta.ba

Dronovi oštetili stanove u blizini Moskve

Zračni prostor iznad ruske prijestolnice bio je nakratko zatvoren

Jedan od dronova oboren je iznad Krasnogorska, grada izvan Moskve, u kojem se nalazi regionalna vlada Moskve

Ruski zvaničnici su rano jutros saopćili da je njihova vojska oborila četiri ukrajinske bespilotne letjelice kod Moskve i iznad regije Brijansk, koja se nalazi na granici s Ukrajinom.

Novinar Reutersa bio je u okrugu Odintsovo u blizini naselja Častsi zapadno od Moskve gdje je oboren jedan dron, a čule su se još četiri eksplozije oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu.

– Prozori su se tresli – rekao je.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da u posljednjem napadu nije bilo povrijeđenih. Jedan od dronova oboren je iznad Krasnogorska, grada izvan Moskve, u kojem se nalazi regionalna vlada Moskve. 

Videozapisi i slike s mjesta događaja koje je objavio ruski medij Baza pokazuju razbijene prozore na visokoj stambenoj zgradi, krhotine na pločniku i automobil s rupom u staklenom krovu.

Zračni prostor iznad ruske prijestolnice bio je nakratko zatvoren, a tri glavne moskovske zračne luke obustavile su letove, saopćio je TASS.

U ponedjeljak je glasnogovornik ukrajinske Glavne obavještajne uprave (GUR) Andrij Jusov, upitan o prethodnom napadu dronom, rekao novinskoj agenciji RBC-Ukrajina: “GUR radi”.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba