fakta.ba

Druženje veterana u svrhu potenciranja i očuvanja kulturnog identiteta povratničke populacije

Potcrtan je značaj kulturnog identiteta povratnika u Srednjoj Bosni

Udruženje građana “Progres” iz Jajca, uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, realiziralo je projekt u okviru kojeg je, između ostalog, održana i konferencija, odnosno društveni događaj za povratnike, o njegovanju i oživljavanju kulturnog identiteta povratničke populacije na području svih povratničkih općina u Srednjobosanskom kantonu.

U okviru projekta i konferencije, kroz rad i druženje s nekadašnjih društvenim, kulturnim i sportskim aktivistima okupljenim oko nekadašnjeg kluba 4. juli, evocirane su uspomene povratničke populacije na vremena od prije agresije na BiH.

Potcrtan je značaj kulturnog identiteta povratnika u Srednjoj Bosni, posebno s aspekta utemeljenja kulturnog identiteta kod Bošnjaka, koje karakterizira tradicionalni, vjerski i lokalno-ruralni orijentirani kultura i način života.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba