fakta.ba

Duraković prozvao Bećiragića: Sulejmanović više neće igrati za BiH

Mnogo bure izazvao je selektor košarkaških Zmajeva Adis Bećiragić kada…

Mnogo bure izazvao je selektor košarkaških Zmajeva Adis Bećiragić kada nije poslao pozive Edinu Atiću i Emiru Sulejmanoviću za mečeve kvalifikacija koje očekuju BiH u narednih nekoliko dana.

Nakon što je selektor Bećiragić izjavio kako neće nikoga moliti da igra za reprezentaciju, jučer su se oglasili Edin Atić i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Međutim, tu nije kraj saopštenjima. Danas se oglasio bh. političar Ćamil Duraković i jasno iskazao podršku Sulejmanoviću. Prema njegovoj objavi, njih dvojica se poznaju duži period, a Duraković je napisao kako “bh. košarkaš od danas nije sam”.

Također, Duraković je prozvao selektora Bećiragića te ga nazvao “izuzetno drskim čovjekom”.

“Emir Sulejmanović više neće igrati za Bosnu i Hercegovinu. Nakon press konferencije Adisa Bećiragića, selektora bh. košarkaške reprezentacije, evo ravnih 48 sati pokušavam da saberem utiske i snagu da prešutim… i ne mogu! Naime, ovaj izuzetno drzak čovjek, na krajnje nesportski način, prekjuče je komentarisao zašto nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića, jer kako tvrdi Bećiragić “u novembru nisu htjeli igrati za bh. reprezentaciju”. Osim toga, Bećiragić se potrudio da slikovito pojasni svoj odnos sa pomenutim igračima, u svom stilu: “Kad te napusti djevojka, onda ne trčiš za njom”, napisao je Duraković te dodao:

“U svom pojašnjenju, Bećiragić nesmotreno više govori o sebi, nego o svojim igračima i svako ko je dobro slušao, a naknadno i čitao, shvatit će da su odnosi lične prirode i da postoji animozitet selektora Bećiragića prema ovoj dvojici sjajnih momaka. Naravno, kontaktirao sam Emira i saznao nekoliko detalja iz skorije prošlosti i saslušao njegovu stranu priče koja medije očito ne zanima.”

Uz to, u objavi na svom Facebook profilu naglasio je kako je svjedok karakternih osobina Sulejmanovića i ljubavi prema BiH. Naveo je da odluke selektora treba poštovati. ali i da se generalno BiH olako odriče kvalitetnih kadrova.

“O njegovim sportskim rezultatima govori statistika. Tim prije, arogancija nekog selektora biva i treba biti “pomnožena s nulom”. Odluke selektora generalno treba poštovati, međutim bilo je “stručnjaka” kojima nisu valjali ni Džeko, Ibrahimović… a evo danas, Emir valja Španiji, ali za nas, po mišljenu selektora, nije dobar. Prečesto se i olahko, u svakoj oblasti, odričemo kvalitetnih kadrova koje ničim ne možemo nadoknaditi. Ne znam da li se selektor Bećiragić sjeća da je promašio kad nije smio promašiti i da ga se niko nije odrekao poslije toga. A možda danas opet promašuje… Svoju političku karijeru posvećujem bosanskohercegovačkoj mladosti koja neće i ne smije biti sama. Emir Sulejmanović od danas nije sam. “

Cijelu objavu Durakovića pročitajte na njegovom profilu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba