fakta.ba

Dženad Džino Jablanici poklonio i predstavio svojih 25 najboljih fotografija

Izložba fotografija Dženada Džine "10 godina fotografije" otvorena je u…

Izložba fotografija Dženada Džine “10 godina fotografije” otvorena je u srijedu u zgradi Muzeja “Bitka na Neretvi” u Jablanici u sklopu obilježavanja Dana Općine Jablanica.

– S obzirom da ove godine slavim jubilej deset godina fotografije u mom životu, htio sam da moja prva izložba bude u Jablanici, gdje je sve i počelo. Ovih deset godina čini se kao dug period, ali zapravo je to vrlo brzo prošlo i kroz te godine napravio sam zaista toliko dobrih fotografija i nije mi bilo lako odabrati koje ću predstaviti na izložbi – kazao je Džino.

Ovom prigodom fotograf je odabrao 25 svojih radova.

– Iskreno, nisam ni znao da imam toliko lijepih i posebnih fotografija u svom životu da će mi biti problem izabrati 25 najboljih. Nastavit ću raditi kao i do sada, volim fotografiju, ali sam se prebacio i na neke video projekte koji se mogu pratiti na mom Youtube kanalu – kazao je Džino.

Dodao je kako će u ovoj godini, osim u Bosni i Hercegovini, održati i nekoliko internacionalnih izložbi.

– Malo je gradova koji me nisu već pozvali, dogovaramo termine, a osim BiH bit će izložba u Danskoj u organizaciji fotokluba Esbjerg, a u svibnju ću održati i jednu izložbu u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Norveškoj – kazao je Džino.

Izložba “10 godina fotografije” bit će otvorena do petka, 24. veljače.

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba