fakta.ba

Energoinvest – Ne očekujemo nikakve probleme sa snabdijevanjem gasom, još rano govoriti o cijeni

U Energoinvestu d.d. Sarajevo smatraju da u ovoj godini neće…

U Energoinvestu d.d. Sarajevo smatraju da u ovoj godini neće biti nikakvih problema sa snabdijevanjem gasom Federacije BiH,  jer Energoinvest ima potpisan anex ugovora za isporuku prirodnog gasa sa ruskim dobavljačem Gazprom Exportom do kraja 2023. godine

– Nakon toga očekujemo novi anex, za naredni period. Također, ne očekujemo nikakve probleme sa snabdijevanjem gasom u narednoj gasnoj godini – kazali su Feni iz Energoinvesta.

Kako su istakli, zbog načina određivanja cijene gasa na tromjesečnoj osnovi, a na osnovu kretanja ulaznih parametara u proteklih devet mjeseci, još je rano za prognoze u kom će se pravcu cijena kretati od oktobra do kraja 2023. godine. 

– Kako će se kretati cijena gasa u zadnjem kvartalu 2023. vidjećemo  čim budemo imali konkretne informacije i  javnost će biti blagovremeno obaviještena – kazali su iz Energoinvesta. 

Podsjetili su da je “cijena gasa od snabdijevača prema distributerima od januara 2023. godine do danas tj. do kraja trećeg kvartala 2023. umanjena za 37,4 posto u odnosu na cijenu iz zadnjeg kvartala 2022. godine”. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba