fakta.ba

Erdoan: Da li su diktatori primorani da se takmiče u drugom krugu izbora

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) još jednom…

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) još jednom se osvrnuo na svoju pobjedu na izborima te je pozdravio ulazak Turske u novu eru.

Obraćajući se na skupu u Ankari, Erdoan je rekao kako su posljednji izbori, na kojima je izašao kao pobjednik, stavili tačku na debatu o starom sistemu.

– Era koalicija se nikada neće vratiti nakon ovih izbora. Dok obilježavamo stogodišnjicu Republike, plovimo prema novim horizontima. Pred nama je “Vijek Turske” i to je znak odlučnosti da ostvarimo veće ciljeve postizanjem vjekovnih ciljeva. Turska demokratija je najveći pobjednik ovih izbora – rekao je Erdoan.

Tokom govora Erdoan se osvrnuo i na tvrdnje zapadnih analitičara i političara da je uspostavio autokratski sistem vladavine.

– Da li su diktatori primorani da se takmiče u drugom krugu? – pitao je Erdoan.

Podsjetimo, u drugom krugu predsjedničkih izbora koji je održan 28. maja Erdoan je osvojio 52,18 posto glasova čime je dobio novi petogodišnji mandat na čelu Turske. Njegov protukandidat Kemal Kiličdaroglu (Kilicdaroglu), predstavnik ujedinjene opozicije, osvojio je 47,82 posto glasova.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba