fakta.ba

Faruk iz serije “Lud, zbunjen, normalan” o teškoj bolesti: Na sceni nisam bio četrdeset dana

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić (62) neko se vrijeme morao povući sa scene…

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić (62) neko se vrijeme morao povući sa scene zbog teške bolesti. Glumac je neko vrijeme proveo u bolnici gdje je bio i operiran, a sada je za Dnevni avaz progovorio o teškom periodu.

– Nisam bio 40 dana na sceni – rekao je glumac, koji se nakon pauze vraća predstavama u kazalištu.

Senad se borio s bolešću koja je utjecala na njegov glas. Kako mu je glas najpotrebniji u glumi, Senad je prošao kroz teško razdoblje. Nakon što je otišao u bolnicu i imao operaciju, glas mu se stabilizirao.

Marko Perić

– Dobro je, zasad sam zadovoljan – rekao je te dodao:

– Tko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro.

Nakon što je neko vrijeme izostao iz kazališta i snimanja filmova, vratio se i radi punom parom.

– Tu su i kazalište i film. ‘Kralj Tvrtko’ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. ‘Praznik praznine Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija ‘Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)’ scenariste i redatelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku – ispričao je Senad.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba