fakta.ba

Faruk Kapidžić odgovorio Mandiću: Podnesite ostavku, idite dalje načelniče

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je objavio da se dio stare…

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je objavio da se dio stare zgrade na Marijin dvoru u centru Sarajeva urušio, na svu sreću nije bilo povrijeđenih, a vijest je objavio na Facebooku. Međutim, od tog trenutka putem društvenih mreža slijedni niz verbalnih prepucavanja sa gradonačelnicom Sarajeva, Benjaminom Karić. Karić je Mandiću žustro odgovorila, no nije ni on štedio riječi.

Podsjetimo, Mandić je ukazao na niz problema koji se vežu za ovaj dio grada u kojem je cijeli niz urušenih zgrada, ali se ne smije ništa raditi i prozvao, između ostalih gradsku upravu. Također, u svom obraćanju je spomenu i Faruka Kapidžića.

“Međutim, postavlja se pitanje zašto se ovo dešava? Sporna zgrada se nalazi u obuhvatu kvadranta B, za koji je nadležna gradska uprava. Takođe, zgrada je, kao i cijelo navedeno područje, proglašena nacionalnim spomenikom i kao takva ne smije biti taknuta, bez obzira što ugrožava živote ljudi. Nedelja je, niko iz nadležne federalne inspekcije nije bio dostupan. Nema ni g. Kapidžića da nam objasni šta nam je činiti”, napisao je Mandić i poručio da “Općina Centar više neće skupljati gelere i biti žrtva neodlučnosti i nezainteresovanosti viših nivoa”.

Na sve ovo se sada oglasio i Faruk Kapidžić.

“Gospodine centralni načelniče,vidim da me prozivate sa pitanjem „šta Vam je činiti?“ vezano za dio zida koji se obrušio na ostacima Nacionalnog spomenika BiH. Nakon dvije i po godine iskustva i pokušaja bilo kakvog rada sa Vama, mogu Vam samo predložiti da podnesete ostavku. Kada se bezobrazluk i lijenost spoje, a mediji i stranci udruže pa glasači prevare, to je jedini savjet koji Vam mogu dati. Idite dalje načelniče…”, napisao je Kapidžić.

Verbalno prepucavanje Mandića i Karić možete pročitati detaljno ovdje.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba