fakta.ba

Fazlagić očekuje obaranje rekorda posjećenosti: Ovog ljeta pripremamo nezaboravne zabave i najbolje provode, posjetite Sarajevo

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa “Sarajevo Navigatorom” Fondacija…

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa “Sarajevo Navigatorom” Fondacija Sarajevo Navigator – sveobuhvatnim vodičem kroz destinaciju Sarajevo zvanično je otvorila ljetnu turističku sezonu u srcu Sarajeva – na Baščaršiji, uz bosansku kafu dobrodošlice.

Uz muziku i osvježenje posjetiocima Baščaršije podijeljeni su besplatni uzorci kalendara “Sarajevo Summer Fest” i “Sarajevo Navigatora” – koji obiliju informacijama o događajima, turističkoj ponudi i atrakcijama u Kantonu Sarajevo.

  • Očekujemo da će ovo biti rekordna ljetna turistička sezona. Simbolično kafom na Baščaršiji želimo dobrodošlicu turistima uz poziv da posjete Sarajevo i pored prepoznatljivih sarajevskih turističkih atrakcija, uživaju u brojnim događajima koji će se desiti ovog ljeta. Sarajevo će biti centar vrhunskih događaja – očekuju nas koncerti i druga muzička dešavanja na otvorenom, kulturni i zabavni sadržaji, tradicionalni i edukativni formati, gastronomski festivali” – izjavio je dr.sc. Haris Fazlagic , predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Statistički podaci Turističke zajednice KS pokazuju da je broj posjeta turista u prvih šest mjeseci ove godine (253.757) povećan za 30,9% u odnosu na isti period prošle godine (193.853). Broj noćenja prvih šest mjeseci ove godine (531.865) veći je za 17,7% u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine (451.853).

  • Ovogodišnji statistički podaci pokazuju da je pred nama rekordna ljetna tursitička sezona. Ovog ljeta pripremamo nezaboravne zabave i najbolje provode! Posjetite Sarajevo – dodao je Fazlagić

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba