fakta.ba

Gdje su najjeftiniji stanovi u Evropi?

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova,…

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova, postoje podaci o njihovim cijenama.

Evo u kojim gradovima Evrope treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cijena ide i do 13.000 eura po kvadratu.

U Munchenu, jednom od najpopularnijih gradova u Njemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u prosjeku 10,5 hiljada eura po kvadratu, dok je u francuskoj prestonici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 13 hiljada eura bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gde prosječna cijena kvadrata iznosi 8.400 eura. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 7.600 eura, a u Kopenhagenu 7.300 eura.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Evropskoj uniji, kupci su plaćali 6.900 eura, a u Berlinu za 400 eura manje, odnosno 6.500 za kvadrat stambenog prostora.

Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, ljepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gdje je novi stan u prosjeku mogao da se kupi za 900 eura po kvadratu, prenosi Bif.rs.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba