fakta.ba

Gdje su najjeftiniji stanovi u Evropi?

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova,…

Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova, postoje podaci o njihovim cijenama.

Evo u kojim gradovima Evrope treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cijena ide i do 13.000 eura po kvadratu.

U Munchenu, jednom od najpopularnijih gradova u Njemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u prosjeku 10,5 hiljada eura po kvadratu, dok je u francuskoj prestonici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 13 hiljada eura bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gde prosječna cijena kvadrata iznosi 8.400 eura. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 7.600 eura, a u Kopenhagenu 7.300 eura.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Evropskoj uniji, kupci su plaćali 6.900 eura, a u Berlinu za 400 eura manje, odnosno 6.500 za kvadrat stambenog prostora.

Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, ljepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gdje je novi stan u prosjeku mogao da se kupi za 900 eura po kvadratu, prenosi Bif.rs.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba