fakta.ba

Grad Sarajevo organizirao akciju prikupljanja pomoći za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji

Grad Sarajevo organizirao je danas u Vijećnici akciju prikupljanja pomoći…

Grad Sarajevo organizirao je danas u Vijećnici akciju prikupljanja pomoći za žrtve razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Građani su donirali deke, krevete na rasklapanje, električne grijalice, grijalice na plin, stolice na rasklapanje, vreće za spavanje, cerade, šatore, solarne punjače, lampe i ostalu potrebnu opremu.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kazala je da će donacije večeras biti dostavljene Crvenim križu, koji će svojim kanalima dalje distribuirati opremu.

Istakla je da su odlučili da prate primjere različitih institucija i udruženja koji su na sličan način organizirali akciju pomoći.

– Ovo neće biti jedini vid pomoći budući da Sarajevo ima pobratimske gradove u Turskoj, a jedan od njih je Šanliurfa u kojem se srušila cijela bolnica, čiju rekonstrukciju ćemo pomoći – istakla je.

Gradonačelnica ističe da svako treba dati onoliko koliko može, budući da Sarajlije najbolje znaju kako je biti u potrebi.

– To smo osjetili tokom opsade Sarajeva i agresije na BiH. Sjećam se da smo kao djeca dobijali igračke od naših drugara iz cijelog svijeta – prisjetila se gradonačelnica.

Sarajlije su, zaključila je, još jednom pokazale koliko srce imaju.  

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba