fakta.ba

Gradske bazene u Zenici dnevno posjećuje od 500 do 1.000 uglavnom mlađih kupača

Gradski bazeni Zenica ovog ljeta predstavljaju spas od vrućina za…

Gradski bazeni Zenica ovog ljeta predstavljaju spas od vrućina za mnoge građane tog grada, ali veliki kompleks koji sadrži četiri bazena uglavnom koristi mlađa populacija – potvrdio je Feni Mugdim Elezović iz Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Gradu Zenica.

S obzirom da je danas prvi radni dan u sedmici i da se pojavljuje naoblaka, trenutno je na bazenima puno manje kupača nego u danima vikenda, a posjeta je na razini posjete iz proteklih sezona.

– U zavisnosti da li je radni ili neradni dan, ali uglavnom na dnevnom nivou imamo od 500 do 1.000 posjetilaca, kojima su dostupna tri velika i jedan bazen za najmanju djecu. Naš kompleks ima i terene za odbojku na pijesku te košarku, koji su im također dostupni, kao i bife sa osvježavajućim pićima te hranom, a gostima su za iznajmljivanje dostupne i ležaljke – navodi Elezović,  napominjući kako ni ove godine nisu mijenjali cijene ulaznica.

Tako dnevna cijena ulaznice (od 10 do 19 sati) za odrasle košta četiri, a djeca uzrasta do 15 godina plaćaju dvije KM. Poludnevna karta, koja se prodaje od 15 sati, za obje kategorije je duplo manja.

-Zbog niže cijene, ali i nakon povratka ljudi s posla, puno više posjetilaca imamo od 15 sati. Bazeni se zatvaraju u 19 sati i nemamo organizirano noćno kupanje. Uskoro ćemo imati turnir u odbojci na pijesku – najavljuje Elezović.    

Zenički su bazeni, nakon dugog kišnog perioda, s radom počeli 22. juna te su od tada imali 20 radnih dana, dok zbog kiše deset dana nisu mogli raditi.

-Voda je čista i sanitarno potpuno ispravna. Upravo smo imali posjetu inspekcije, kojoj smo prezentirali nalaze vode – ističe Elezović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba