fakta.ba

Hadžifejzović i Face TV spremaju žestok odgovor RAK-u

Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla drakonsku…

Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla drakonsku kaznu za Face TV iz ove kuće najavljuju tužbe. Naime, RAK je kaznio televiziju Senada Hadžifejzovića sa 15.000 KM zbog tri prekršaja.

Prvobitno je odbačeno da se Face TV kazni jer je Hadžifejzović navodno rekao „ubiti“ Dodika. Voditelj je tvrdio da je kazao „umiriti“, što su pokazale i analize. Međutim, RAK je odustao kada je Agencija za forenziku saopćila da ne može utvrditi šta je tačno rečeno.

Drakonska kazna

RAK je izrekao drakonsku kaznu Face TV u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”. RAK ustanovio da je najznačajniji propust navodni poziv Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS, Milorada Dodika.

Iako nije jasno i nedvosmisleno utvrđeno je li Hadžifejzović u spornoj izjavi kazao da Dodika treba “umiriti” ili “ubiti”, RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM.

Tri prekršaja

RAK je tako pronašao način da provode svoju namjeru. RAK je kumulativno izrekao kaznu za tri navodna prekršaja.

U presudi se tako navodi da je Face TV kažnja zbog riječi „ubiti“, „je**te se“ i zbog – „treba ga ubiti … Hadžifejzovića“, što uopće nije izrekao voditelj nego gost kolumnista.

Pravni tim Face TV-a kaže da se radi o presedanu jer se nikada nisu objedinjavale prijave. Također, najavljuju tužbe protiv RAK-a i direktora Draška Milinovića.

(Izvor: Avaz)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba