fakta.ba

H&M planira najesen opet otvoriti trgovine u Ukrajini

Švedski lanac trgovina odjećom H&M

Švedski lanac trgovina odjećom H&M objavio je da planira ponovno otvoriti svoje trgovine u Ukrajini iako je ta zemlja i dalje suočena s ruskom invazijom, koja je započela prije oko 18 mjeseci.

“Kompanija je u bliskom dijalogu s partnerima i vlastima i sada planira od novembra ove godine postupno ponovo otvarati većinu svojih trgovina u Ukrajini”, objavila je kompanija sa sjedištem u Stockholmu.

Ta objava stigla je kad Ukrajina obilježava Dan nezavisnosti.

Mnoge druge zapadne korporacije, poput lanca restorana brze hrane McDonald’s, već su nastavile s poslovanjem u Ukrajini. Prema medijskim izvještajima, očekuje se da će na jesen svoje trgovine ponovno otvoriti i španjolska grupa Inditex, vlasnik brendova Zara, Bershka i Pull&Bear.

Prije rata strani su brendovi imali udio u tržištu maloprodaje od gotovo 60 posto, prema sudionicima te industrije. Poput mnogih drugih međunarodnih grupa, H&M je zatvorio svih svojih devet trgovina u Ukrajini nakon što je Rusija napala tu susjednu zemlju 24. februara 2022. godine.

Švedska kompanija nije precizirala koje će trgovine prve ponovno otvoriti u Ukrajini.

“Dok H&M Grupa nastavlja pratiti razvoj događaja u toj zemlji, u toku su pripreme za ponovno otvaranje većine H&M-ovih trgovina gdje je to moguće”, navodi se u saopćenju.

“Sigurnost kolega i kupaca uvijek će biti naš najveći prioritet”, istaknuli su u saopćenju.

Osim donacija H&M-a, objavili su i da će surađivati ​​s lokalnim organizacijama i sudjelovati u programima pomoći i obnove.

Prva H&M-ova trgovina u Ukrajini otvorena je u Kijevu prije gotovo pet godina.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba