fakta.ba

Hoće li biti prodat najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini

“Niskogradnja” iz Laktaša zatražila je od suda da zabrani preduzeću…

“Niskogradnja” iz Laktaša zatražila je od suda da zabrani preduzeću “Delta Real Estate” da proda tržni centar “Delta Planet” u Banjaluci, navodeći da se o tome trenutno pregovara, te da bi to znatno otežalo njihovu naplatu ako dobiju spor, piše Capital.

Podsjećamo, “Niskogradnja” Ljubomira Ćubića koja je gradila tržni centar “Delta” tužila je preduzeće srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića “Delta Real Estate” tvrdeći da da su im ostali dužni 18,4 miliona KM za izgradnju tržnog centra.

Kao razlog za određivanje te mjere naveli su veliku kreditnu zaduženost “Delta Real Estate”, loše poslovne rezultate u zadnje dvije godine, ali i informacije da vlasnik planira podaju tržnog centra u Banjaluci.

Ističu da „Delta Real Estate“ ne posjeduje drugu imovinu osim nepokretnosti koje su predmet ovog postupka.

– Jasno je da bi namirenje predlagača, ako uspije u ovom sporu, moglo biti spriječeno i otežano, posebno imajući u vidu vrijednost spora i kreditnu zaduženost protivpredlagača. Opasnost dodatno povećava činjenica da je protivpredlagač kompanija koja funkcioniše na principu da razvije posao, a zatim ide u prodaju društva, kako su to završili sa brojnim povezanim kompanijama. Predlagač ima informacije da je u toku postupak pregovora oko prodaje i ovog tržnog centra u Banjaluci – navodi se u prijedlogu za određivanje mjere obezbjeđenja.

Zbog toga je „Niskogradnja“ predložila da sud donese mjeru obezbjeđenja kojom će Miškovićevom preduzeću zabraniti da otuđi, optereti ili da raspolaže nekretninama koje se nalaze u njegovom vlasništvu i to upravo na izgrađenom tržnom centru sa pripadajućim zemljištem.

S druge strane, tom prijedlogu se usprotivila Miškovićava “Delta Real Estate”. Po ovoj tužbi nedavno je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci počelo suđenje, a suština spora su dodatni radovi koji su, prema tvrdnjama “Niskogradnje” značajno izmijenili sam projekat, ali i vrijednost radova. Njihove tvrdnje “Delta Real Estate” odbacuje i optužuje „Niskogradnju“ za loše odrađene radove.

BiznisInfo.ba podsjeća da je Delta Planet Banjaluka otvoren na proljeće 2019. te da je tada rečeno da je to najveći tržni centar u BiH. Kompanija je navela da je u njegovu izgradnju uložila 70 miliona eura. 

Mišković ja najavio gradnju sličnog objekta i u Sarajevo, a BiznisInfo.ba je otkrio da on ima zemljište na Stupu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba