fakta.ba

Hrvatska: U tri prihvatna centra zbrinuto oko 300 osoba

U tri prihvatna centra za putnike u Hrvatskoj koji su…

U tri prihvatna centra za putnike u Hrvatskoj koji su jučer zbog vremenskih neprilika ostali blokirani u prometu, zbrinuto je oko 300 osoba, potvrdila je u ponedjeljak načelnica Stožera Civilne zaštite Općine Gračac Natalia Turbić.

Osim tri prihvatna centra koje su organizirali Civilna zaštita i Općina Gračac, promrzle putnike primali su i iznajmljivači privatnog smještaja, ugostiteljski objekti i mnoge obitelji tako da je na području Gračaca sigurno utočište pronašlo možda i petstotinjak osoba, dodala je Turbić.

Ističe da je jutros situacija ipak malo bolja, otvorena je cesta prema Kninu i Splitu, a policija zbog još uvijek otežanih uvjeta svakih 15 minuta pušta 30 automobila. Prema Zadru su zatvorene sve prometnice, prenosi Hina.

U prihvatnom centru u dječjem vrtiću u Obrovcu smješteno je 50-ak putnika.

Iz HAK-a poručuju da i dalje nema slobodnog cestovnog smjera ni za jednu skupinu vozila iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Državna cesta DC50 Gračac – Sveti Rok otvorena ja samo za osobna vozila radi izvlačenja vozila iz Gračaca i dalje uključenje na autocestu A1 u smjeru Zagreba.

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba