fakta.ba

Hurtić u Orašju uručio ključeve novoizgrađenih stanova za 25 korisnika

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid…

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je u Orašju prisustvovao svečanosti povodom useljenja 25 korisnika u zgradu izgrađenu u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini.

Hurtić je s predstavnicima gradske i entitetske vlasti, predstavnikom Evropske unije, presjekao svečanu vrpcu, uručio ključeve korisnicima, te obišao stanove u novoizgrađenoj zgradi.

– Zadovoljstvo mi je danas, u ime države Bosne i Hercegovine, podijeliti radost sa 25 porodica, koje su konačno, nakon tri decenije, dobile dostojanstven dom. Zgrada, u koju ćete danas zvanično useliti, izgrađena je po visokim standardima savremene stanogradnje – kazao je Hurtić.

 Istakao je važnost RSP-a, koji se implementira u šest podprojekata širom naše zemlje, a čiji je konačni cilj stambeno zbrinjavanje oko 10.000 najugroženijih izbjeglica, raseljenih lica i povratnika. Ovaj cilj je u velikoj mjeri ostvaren, jer je do sada završeno 2.600 stambenih jedinica – kuća i stanova.

– Uvjeren sam da ćemo uspjeti ovaj projekat na najbolji način privesti kraju. Ispunjavanjem svoje obaveze prema ovim ugroženim kategorijama, država BiH pokazuje brigu za svoje građane koji žive u teškim uslovima. Naravno, ovdje smo prije svega dužni zahvaliti se donatorima, općinama i gradovima na njihovom učešću, ali i svima koji su učestvovali u provođenju ovog programa, te izvođačima radova – rekao je Hurtić.

Podsjetio je da se paralelno sa ovim programom realizuje važan projekat CEB II – „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”. Oba ova projekta u konačnici imaju isti cilj – omogućiti dostojanstven dom ljudima koji žive u teškim i neuslovnim objektima. 

Poručio je da je jedan od priroriteta u ovom mandatu realizacija novog projekta – CEB III, te konačno zatvaranje svih kolektivnih centara i alternativnih smještaja uBiH, saopćeno je iz Kabineta ministra Hurtića.  

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba