fakta.ba

Imenovana Vlada Tuzlanskog kantona: Ovo su imena svih ministara

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona danas je imenovana  Vlada Tuzlanskog…

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona danas je imenovana  Vlada Tuzlanskog kantona, koju će predvoditi dosadašnji premijer Irfan Halilagić (SDA).

Ministar obrazovanja i nauke ostaje Ahmed Omerović (SDA), ministar finansija Suad Mustajbašić (SDA), ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović (SDA), ministar privrede Edin Duraković (SDA), koji su bili ministri i u prošlom sazivu, dok su novi ministri iz SDA: Fadil Alić – Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Derviš Ikanović – Ministarstvo za boračka pitanja, Duška Bećirović – Ministarstvo zdravstva i Fedahija Ahmetović – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Novi članovi izvršne vlasti iz Demokratske fronte su: ministrica pravosuđa i uprave Nataša Marošević, ministar za kulturu, sport i mlade Damir Gazdić, dok je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Denis Bećirović.

Poziciju ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice zadržat će Anela Ajšić, koja je napustila Stranku za BiH, ali ima podršku dva nezavisna zastupnika, koji su dio vladajuće većine.

Za imenovanje nove vlade TK glasalo je 20 poslanika, a nisu je podržali dosadašnji članovi većine Jakub Suljkanović (samostalni poslanik) i Husein Tokić, jedan od dva poslanika Socijaldemokrata BIH koji je ranije podržavao većinu. Premijer Irfan Halilagić je u svom ekspozeu naveo prioritete koji bi nova vlada tog kantona trebala realizovati u narednom periodu. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba