fakta.ba

Incident ispred Suda BiH nakon što je advokat Gačanović uvrijedio Arijanu Memić

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je danas održalo ročište…

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je danas održalo ročište po žalbi Tužilaštva BiH na oslobađajuću prvostepenu presudu u predmetu Dženana Memića. Nakon ročišta je ispred suda došlo do verbalnog incidenta koji je zamalo prerastao i u fizički sukob.

Naime, otac ubijenog Dženana Memića Muriz te njihov advokat Ifet Feraget obraćali su se medijima kada su Hasan Dupovac i njegov advokat Ermin Gačanović izašli iz suda.

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana je dok su oni prolazili pitala “Koliko košta mrtvo dijete, Hasane?” na šta je on odgovorio da ništa što porodica Memić govori nije istina.

Njegov advokat je prekinuo izjavu Ferageta kazavši mu: “Obraćajte se medijima, samo izvolite na to ste navikli. Ostavite Hasana na miru”, a zatim se okrenuo i Arijani te je uvrijedio pitanjem koje aludira na to da je političku karijeru izgradila na bratovoj smrti.

“Gdje ste vi bili prije smrti brata, a gdje ste sada?”, rekao je Gačanović sa osmijehom na licu. Međutim, onima koji su bili tu i onima koji na društvenim mrežama gledaju ovu sramotu, njegovo pitanje sigurno nije smiješno.

Nije bilo ni Murizu kojeg je povrijedilo takvo ponašanje prema kćerki pa je uskočio u raspravu.

“Sedam godina čekam na idiote. Ti da mi staneš pred dijete”, vikao je Muriz.

Davor Dragičević se također umiješao u sukob kako bi smirio Muriza Memića nakon čega su Dupovac i Gačanović napustili dvorište suda.

Pogledajte VIDEO.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba