fakta.ba

Indija, Francuska i UAE pokrenuli trilateralnu inicijativu za pokretanje energetskih projekata

Indija, Francuska i Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuli su trilateralnu inicijativu…

Indija, Francuska i Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuli su trilateralnu inicijativu za provođenje energetskih projekata koji će biti fokusirani na obnovljive izvore energije, prenosi Al Jazeera Balkans.

Projekti koje će države razvijati bavit će se solarnim i nuklearnim izvorima energije, borbom protiv klimatskih promjena i zaštitom biodiverziteta, posebno u regiji Indijskog okeana, prenosi Beta.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će države organizirati trilateralne događaje u okviru aktivnosti koje će New Delhi preduzeti dok predsjedava Grupom 20 najvećih svjetskih ekonomija (G20).

Ministri vanjskih poslova tri države su tokom telefonskog razgovara odlučili da usvoje mapu puta za provođenje inicijative.

Telefonskim razgovorom ministri su nastavili njihov septembarski sastanak na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Države će se fokusirati na ključna pitanja kao što su zagađenje plastikom za jednokratnu upotrebu i rješavanje prehrambene krize, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da će države nastojati da osiguraju veću usklađenost svojih ekonomskih, tehnoloških i socijalnih politika sa ciljevima Pariškog sporazuma iz 2015. za borbu protiv klimatskih promjena.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba