fakta.ba

Indijske vlasti pozivaju građane da identificiraju još 100 tijela poginulih u željezničkoj nesreći

Indijske vlasti uputile su apele porodicama u utorak da pomognu…

Indijske vlasti uputile su apele porodicama u utorak da pomognu u identifikaciji više od 100 tijela koja se nalaze u bolnicama i mrtvačnicama nakon što je 275 ljudi poginulo u najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u toj zemlji u više od dvije decenije.

Katastrofa se dogodila u petak, kada je putnički voz udario u nepokretni teretni voz, preskočio šine i udario u drugi putnički voz koji je prolazio u suprotnom smeru u blizini okruga Balasore u istočnoj državi Odisha.

Nakon neprekidnih napora da se spasu preživjeli i raščiste i poprave pruga, vozovi su nastavili saobraćati tom dionicom pruge u nedjelju navečer.

Do ponedjeljka navečer još oko 100 tijela nije bilo identificirano, rekao je Reutersu visoki zvaničnik državnog zdravstvenog odjela.

Bijay Kumar Mohapatra, zdravstveni direktor Odishe, rekao je da vlasti pokušavaju nabaviti ledene kontejnere kako bi pomogli u očuvanju tijela.

– Osim ako se ne identifikuju, obdukcija se ne može uraditi – rekao je Mohapatra, objašnjavajući da se prema propisima države Odisha ne može obaviti obdukcija tijela koje nije zatraženo dok ne prođe 96 sati.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba