fakta.ba

Irfan Čengić na ručku sa Željkom Komšićem: Je li dogovorio prelazak u DF i rušenje Sarajevske vlade

Poslanik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo…

Poslanik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta entiteta F BiH Irfan Čengić sastao se danas sa članom Predsjdništva Bosne i Hercegovine i predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem. 

Informaciju o tome je na nekim od svojih kanala na društvenim mrežama podijelio novopečeni vijećnik DF-a u Starom Gradu i Gradskom vijeću Sarajeva Vedad Deljković. I on je prisustvovao susretu.

U objavi na Instagramu on je napisao i “Stari Grad je jedan grad”. 

Sam Čengić nije ni potvrdio ni odbacio mogućnost da će se odlučiti za takav politički korak. Tokom nedavnog gostovanja na  TV SA rekao je da prvo građani na referendumu moraju odlučiti hoće li aktuelni načelnik biti opozvan. 

Ibrahim Hadžibajrić prošlog je mjeseca uhapšen pod optužbama za zloupotrebu službenog položaja. Trenutno je u pritvoru u KPD Zenica. 

Obzirom na rastuća mimoilaženja Čengića sa svojom matičnom strankom, objava o današnjem susretu sa Komšićem, kao predsjednikom DF-a, sigurno će izazvati i spekulacije već od podrške za načelničku utrku. 

Međutim, kako Fakta.ba saznaje, Čengić već odavno ima zajedničku riječ s DF-om, i to sve u vrijeme dok je u otvorenom sukobu s vrhom svoje partije. Kako se govori u krugovima bliskim Skupštini KS, Čengić je već odavno bio dogovorio prelazak u DF, što je značilo da će ova stranka s SDA u Skupštini KS s Čengićevom rukom mogla oboriti Vladu Trojke i imenovati svoju. Ipak, u narednom periodu vidjet će se koliko je izvjestan takav scenarij.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba